Meerdere generaties liefde

Het combineren van zuivere en tere liefde met de fijnste ingrediënten is een geslaagd concept gebleken. Dat geldt ook voor het mixen van oosters platbrood met de diverse eettradities en gerechten. Nu zijn wij de zesde generatie bakkers die de bakkerskunst, de tradities en het degelijke handwerk beheren, dat nodig is om echt lekker platbrood te kunnen bakken, Kennis en passie worden doorgegeven en met elke nieuwe generatie zijn we met meer die de activiteiten vol enthousiasme willen voortzetten. Dat kan ook haast niet anders als je opgroeit tussen versgebakken brood en er altijd wat meel op je neus zit. Daarom is onze familie er trots op zich de zesde generatie bakkers te mogen noemen, die met grote handvaardigheid, kennis en hoge kwaliteitseisen het traditionele platbrood uit het Oosten bakt – Libabrood!

Van oost naar west

Van de zonnige hellingen in de Qalamounbergen in Syrië naar de metropool Beiroet, de aan de kust van de Middellandse Zee gelegen hoofdstad van Libanon – en vervolgens helemaal naar Gotenburg in het westen van Zweden. De geschiedenis en het erfgoed van LibaBröd omvatten meerdere generaties, continenten en eettradities.

 Nasif Fadel, oprichter van LibaBröd, kwam samen met zijn vrouw in 1989 naar Zweden. Verliefd en pasgetrouwd als hij was, besloot hij datgene te doen waar hij het beste in was: platbrood bakken.

”Met een beetje geleend geld van mijn familie in Libanon, een enorm sterke wil om te slagen, belangrijke steun van mijn broer Salem en mijn vrouw Rita, lukte het me om in 1992 in Gotenburg te beginnen met de bakkerij.

 Er waren geen machines die ons speciale platbrood konden bakken. En dus zaten mijn broer en ik ‘s nachts tekeningen te maken, construeerden we bij wijze van experiment diverse oplossingen om precies diegene te realiseren die we wilden.“ – Nasif Fadel, oprichter

 

 

Een waardevolle vriendschap